Hyvää iltaa!

Tänään Keiteleen uusi kunnanvaltuusto kokousti ensimmäistä kertaa.

Nyt se on virallista: Olen kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja! Suhtaudun tähän uuteen luottamustehtävään nöyrin mielin: Maakunnan nuorin valtuutettu on nyt myös maakunnan nuorin valtuustopuheenjohtajiston jäsen.

Lisäksi (kasvis)nakki napsahti perusturvalautakunnan varajäsenyyteen sekä ylikunnalliseen Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston varajäsenyyteen.

Poliittisia iltapuhteita edelsi ensimmäisen koulupäiväni aloitus Joensuussa. Opiskelen nyt metsätalousinsinööriksi – Joten iso päivä kaiken kaikkiaan.

Ennen valtuustoa pidimme yhteistä ryhmäkokousta SDP:n ja Vasemmistoliiton kanssa. Ylipuolueellisesta yhteistyöstä on hyötyä, kun aloitteita kannatetaan ristiin ja kokousvalmisteluihin tarvitaan vertaistukea. Kahvittelujen kautta matka kävi valtuustosaliin Wanhan Meijerin kauniissa miljöössä.

Kokoustunnelmat olivat leppoisat. Nauruakin riitti – Varsinaista päätösvääntöä vähemmän. Kokous kun oli lähinnä aiemmin neuvoteltujen luottamushenkilöpaikkojen rutiininomaista vahvistamista. Loppuun kävimme kunnanjohtajan ajankohtaiskatsauksen ja kuuntelimme briiffausta tulevasta valtuustokaudesta.

Erityisesti mieleeni jäi tiedossa oleva Puukylä-projekti, jonka avulla satama-aluetta kehitetään ekologisen puurakentamisen avulla. Kehitystyön jälkiä odotan innolla! Samaten kiinnostelee tuleva kunnanjohtajavalinta, joka ottaa nyt askeleen eteenpäin, kun Juha-Pekka Rusanen jätti irtisanoutumisilmoituksensa virallisen kerran.

Kokouksen lopussa kollegani Eeva Räty (vas.) jätti valtuustoaloitteen kunnan tilapäisten työsuhteiden tarkastamisesta. Aloitteen tarkoituksena olisi vähentää jatkossa ns. ketjuuttamista, jossa kunnallisista työsuhteista ei tarkoituksella tehdä vakituisia. Vakituiset työsuhteet tuovat työntekijöille enemmän turvaa toimeentulosta, joten aloite oli ehdottomasti allekirjoittamiseni arvoinen.

Itsehän repäisin oikein kunnolla, ja laitoin kolme aloitetta tulille. Voit lukea jokaisesta lisää täältä. Pienoinen ”aloitetulva” johtui siitä, että kukin aihe vaati kiireellistä käsittelyä juuri nyt. Jatkossa pitää ottaa vähän rauhallisemmin!

Summa summarum, kokous meni hyvin ja fiilikset on edelleen jees. Odotan jatkoa jo innolla! Seuraillaan ja päivitellään, muistakaa myös nykäistä tarvittaessa hihasta!

Lauri Kaunisaho

opiskelija, kunnanvaltuutettu ja kunnanvaltuuston II. vpj. (vihr.)

%d bloggaajaa tykkää tästä: