Moni kunta käyttää jonkinlaista ”vauvarahaa” perheenperustamisen kannustimena.

Keiteleelläkin on käytössä ”vauvalahja”, mutta se on luonteeltaan varsin rajoittava. Kerron aloitteessa, miten.

Fakta on se, että kuntamme on houkuteltava uusia perheitä kaikin mahdollisin keinoin – Muuten väki vähenee entisestään. Vauvaraha helpottaisi merkittävästi esim. uusien lapsiperheiden tavarahankintoja. Tällainen positiivinen kädenojennus olisi myös mitä mahtavinta lapsimyönteistä viestiä ulospäin.

Aloitteen allekirjoitti liuta muitakin valtuutettuja, siitä olen erittäin kiitollinen. Toivotaan parasta!

Valtuustoaloite / 27.2.2023
Vauvaraha osaksi Keiteleen vauvalahjaa

Me allekirjoittaneet kunnanvaltuutetut esitämme, että Keiteleen kunnan ”vauvalahjaan” lisättäisiin tuhannen euron rahalahja.

Kuntamme väkiluku vähenee vuosi vuodelta.

Uusien pikkukuntalaisten perheille on Keiteleelläkin jaettu eräänlaista ”vauvalahjaa”, joka sisältää ”sadan euron lahjakortin keiteleläisiin yrityksiin sekä neljän tunnin lahjakortin perheen arkea tukevaan varhaiskasvatuksen palveluun.”

Tällainen järjestely on varsin tyypillinen, mutta joissakin kunnissa maksetaan myös erikseen korvamerkitsemätöntä vauvarahaa. Määrät vaihtelevat 50 ja 10 000 euron välillä.

Keiteleen nykyjärjestelmä on suhteellisen rajoittava – 100 eurolla on vaikea esimerkiksi kalustaa vauvan huonetta kunnolla. Toivommekin, että kunta tukisi jatkossa uusien lapsiperheiden valinnanvapautta paremmin tuhannen euron rahalahjalla. Tämä olisi myös hyvä vauvamyönteinen viesti kuntamarkkinointiamme varten.

 

– Lauri Kaunisaho

%d bloggaajaa tykkää tästä: